>

Selasa, 12 Ogos 2014

Babies blink yang TAK ok


Assalammualaikum wbth..

Salam 15 syawal 1435 dah dua minggu kita menyambut lebaran penuh kesederhanaan..Alhamdulillah

Dah lama sebenarnya saya tak update blog ni..
panjang umur bertemu lagi kita kan..Alhamdulillah
idea banyak tapi masa tak mengizinkan..

malam ni nak cerita tentang satu produk yang agak hot dengan testimoni2 yang gempak2 belaka..

saya mula2 tahu pasal product pada bulan 5 2014 baru2 ni bila saya bertanya pada salah seorang seller tentang set skincare ni, untuk hilangkan bekas jerawat dan jeragat di muka.. dia pun sembang panjang lebar tentang babies blink ni..dia sarankan saya pakai produk ni sebab kononya la ada kelulusan dari pihak KKM..so percaya dengan seller ni saya terus order satu set macam dekat bawah ni disertakan sekali dengan serum.. konon pakai awal nti untuk time raya ni muka nak ala2 pinkish la konon macam nora danish.


dah pakai hampir 3 bln kesannya mula2 mmg flawless gila..suami pon tegur kenapa kulit muka berlain..lawa la kot..eheh..tapi bila dah masuk bulan ke3 pakai..jerawat batu tak henti2 keluar, macam nanah tu..sepanjang umur nak masuk 3 series ni tak pernah lagi dapat jerawat batu gedabak macam ni..Sejarah hidup pertama kali tu pun sebab pakai babies blink ni..hampeh sungguh,.konon nak lawa di pagi raya..sekarang ni ambik kau..muka dah jadi belacan..lagi teruk sebelum pakai babies blink ni..


since katanye produk bumiputera ada kkm bagai. .tak boleh percaya sangat dah dengan produk2 macamni even bumiputera pon. sakit betul hati..skrg sy dah buang set tu..mls nk prcye mne2 produk lg skrg ni...

testimoni skrg ni pn jgnla prcye sgt.semuanya nak lariskan produk masing2..

-
-
-
-


Dalam diam daku tenyeh safi semula...uhuhu

7 ulasan:

Tentang Kita berkata...

saya lebih suka pakai safi rania...sampai skang...saya mmg percaya kat safi rania gold 100%...dah pakai bertahun2..dulu muka saya banyak parut jerawat tp skang dh samar2 dan ada yang dh hilang pun

tamarahuda berkata...

betul sis..produk dari zaman sekolah lagi..dah elok2 skin muka ..gatai tangan nak tukar produk lain..rasakan..ehehe

HKCC Haida berkata...

Takutnya nak apply apa2. .jika tak keberatan boleh tgk sebelum dan selepas penggunaan sis?

LovelyDay Kyuhyun berkata...

Saya pun pakai babies blink ..dh hampir 4 bulan sy pakai...so far x da masalah...n sekarang pun sy skip2 kn penggunaan....xda lak kesan sampingan dia......kulit still glowing lagi......mungkin bergantung pada darah seseorang....

Klau kulit muka bermasalah teruk...pergi farmasi beli argan oil....sb sy punya skin care pun sy cmpurkan argan oil... ia x berminyak....harga dia pling murah pun rm70 depends of pharmacy

Tanpa Nama berkata...

sebenarnya bergantung pada keadaan kulit kita la...kot ye pon nak kondem sesuatu produk tu janganlah sampai buat para peniaga ni semua terjejas. mereka pon nak cari makan jugak..sepuluh yang pakai takde masalah sorang je yang merengek apehal?

Tanpa Nama berkata...

Ni smua sbb kta kna sogok dgn testimonial yg cntek la sgt lps pkai produk2 tu la..hmmm..smalah..last2 pkai smula safi gamat n cetaphil..kulit da normal blik..sblm ni tmbuh jrawat yg xpnh2 ada kat muka..hehe

Nurul Huda berkata...

sorry tak de niat nak menjatuhkan sesiapa, cuma sayang pada muka sendiri dan muka kawan-kawan...
by the way, no need to trust me...research sndiri..cuba pakai ..yang ok alhamdulillah yg terkena pada diri sndiri baru berakai..cukup la pertama dan terakhir..

pada peniaga yg menjual product ni percaya pada rezeki Allah..mudah2 an korang terus sukses

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...